01.Πως μπορώ να κάνω παραγγελία;

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας με 2 τρόπους:

1. Επισκεφθείτε το  ηλεκτρονικό μας   κατάστημα www.eco-strom.gr

2. Καλέστε μας στο 2253022440

02. Πως γίνεται η πληρωμή;

Οι τρόποι πληρωμής είναι οι παρακάτω:

1. Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή με χρεωστική κάρτα  μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

2. Με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

EUROBANK:
Όνομα δικαιούχου: Ε Μ ΧΑΛΚΟΔΑΙΜΩΝ ΙΚΕ
IBAN: GR58 0260 4630 0009 1020 0300 169

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
Όνομα δικαιούχου:  Ε Μ ΧΑΛΚΟΔΑΙΜΩΝ ΙΚΕ
 IBAN:GR57 0172 7160 0057 1610 5257 175

03. Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων;
 Ο χρόνος για την κατασκευή και αποστολή τους στον χώρο σας είναι 3-7  εργάσιμες μέρες
 
όσον αφοράει τα στρώματα και 20-25    σχετικά με τα έπιπλα.
04. Γίνονται παραμετροποιήσεις στα προϊόντα;
Φυσικά. Φροντίζουμε να κάνουμε αλλαγές στα προϊόντα μας (διαστάσεις,, υφάσματα), έτσι ώστε να σας προσφέρουμε ένα τελικό προϊόν που θα ταιριάζει στο χώρο σας 100%!
05.Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μεριά στο στρώμα σας;

Αν το στρώμα σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές, καλό είναι να το αναποδογυρίζετε. Η αλλαγή πλευράς στο στρώμα που κοιμάστε είναι το κλειδί τόσο για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του, όσο και για την υγιεινή του. Όταν κοιμάστε κάθε βράδυ στο ίδιο σημείο, το σωματικό σας βάρος αποτυπώνεται στο στρώμα με αποτέλεσμα να χάνει τη φόρμα του και όσο ο καιρός περνάει να μην παρέχει τη σωστή στάση στο σώμα σας. Με το να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα, επί της ουσίας του δίνετε μια παράταση ζωής καθώς δίνετε χρόνο στα  υλικά να επανέλθουν στην αρχική μορφή.

06.Γιατί πρέπει να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα σας;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η περιστροφή του στρώματός σας κατά 180°, θα βοηθήσει το στρώμα να στηρίξει καλύτερα το σώμα σας και τη σπονδυλική σας στήλη, καθώς δεν αλλοιώνεται το σχήμα του και διατηρεί την ελαστικότητά του. Αναποδογυρίστε το στρώμα σας λοιπόν,  180° κάθε φορά, εναλλάξ από τα δεξιά προς τα αριστερά και από το κεφάλι προς τα πόδια. Περιστρέφοντάς το, το σώμα σας θα αναπαυτεί σε ένα πιο «φρέσκο» σημείο. Εκτός όμως από αυτό, η εναλλαγή των πλευρών του στρώματος είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθαρισμό του. Κάθε φορά δηλαδή που θα αλλάζετε πλευρά στο στρώμα θα πρέπει και να το καθαρίζετε επιμελώς.

07.Kάθε πότε πρέπει να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα σας;

Εξαιτίας του ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά υλικά και στρώματα η απάντηση δεν είναι μια. Σε γενικές γραμμές όμως η αλλαγή της πλευράς του στρώματός σας θα πρέπει να γίνεται ανά τρεις ή έξι μήνες. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να είστε συνεπείς στη διαδικασία και να μην το ξεχνάτε. Η ιδανική περίοδος για να τη συνοδεύσετε και με τον καθαρισμό του, είναι η εποχή της άνοιξης ή η αρχή του φθινοπώρου.

08.Αυχενικό σύνδρομο: το μαξιλάρι σας μπορεί να σας σώσει.

Ζαλάδα, πονοκέφαλος και δυσκαμψία είναι κάποια από τα βασικά συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου. Κάνοντας λόγο για το αυχενικό σύνδρομο, αναφερόμαστε σε ένα σύνολο συμπτωμάτων και όχι σε μια πάθηση. Στις μέρες μας υπάρχει πάρα πολύς κόσμος ο οποίος υποφέρει από το αυχενικό σύνδρομο και δεν το γνωρίζει. Άνθρωποι που αισθάνονται πόνους που ξεκινούν από την ωμοπλάτη και καταλήγουν στο άνω άκρο, ενώ πολλές φορές μουδιάζουν τα άκρα τους και το χέρι παρουσιάζει μυϊκή αδυναμία.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου, οφείλεται σε κάποια κάκωση που μπορεί να υποστήκατε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Κάποιο πέσιμο ή κάποιο χτύπημα στον αυχένα, είναι σε ένα μικρό ποσοστό η αιτία της παρουσίας του αυχενικού συνδρόμου στη μετέπειτα ζωής σας. Επί της ουσίας, υπάρχει βλάβη στην περιοχή του αυχένα και άλατα (οστεόφυτα) που δημιουργούνται στο σημείο αυτό, πιέζουν συγκεκριμένα νεύρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυτοί οι πόνοι που έρχονται απροειδοποίητα, κατά υφέσεις και εξάρσεις.

09.Λόγοι εμφάνισης Αυχενικού σύνδρομου

Ο κύριος λόγος όμως εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου είναι η κακιά στάση του σώματος. Οι πολλές ώρες που κάθεστε στο γραφείο, στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή με λάθος στάση σώματος, οδηγεί στην εμφάνιση των συμπτωμάτων του αυχενικού συνδρόμου. Σκεφτείτε το εξής. Όταν κάθεστε ίσια, το κεφάλι σας στηρίζεται απόλυτα από τη σπονδυλική στάση. Όταν κάθεστε στραβά και σε κακιά στάση, το κεφάλι σας κρέμεται μπροστά με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα βάρος που πρέπει να στηριχθεί. Τη δουλειά αυτή αναλαμβάνουν να κάνουν οι μύες, που βρίσκονται στην περιοχή του αυχένα. Σαν δύο σκοινιά που προσπαθούν να κρατήσουν ένα βάρος όλη μέρα. Το αποτέλεσμα είναι οι μύες στην προσπάθειά τους αυτή, να κουράζονται και στο τέλος της μέρας να είναι σφιγμένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι η αίσθηση του άκαμπτου αυχένα και ο έντονος πόνος προκύπτουν τις πιο πολλές φορές μετά από μια μέρα γεμάτη στρες ή πολλές ώρες εργασίας τόσο χειρωνακτικής όσο και γραφείου. Τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά; Αυτή η ένταση μπορεί να φύγει για λίγο με κάποιο μασάζ ή με κάποια παυσίπονα, αλλά ποτέ ο πόνος δεν υποχωρεί τελείως. Αλλάξτε τη στάση του σώματός σας... ακόμα και όταν κοιμάστε και δείτε τους πόνους να φεύγουν.

Για αρχή, επιλέξτε να κοιμάστε είτε στα πλάγια είτε ανάσκελα και όχι μπρούμυτα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνους σας θα πρέπει να η ένταση αυτή να φύγει από τον αυχένα. Η ώρα που ξαπλώνετε στο μαξιλάρι σας είναι η μοναδική ώρα που ο αυχένας μπορεί να ξεκουραστεί. Για αυτό ακριβώς το μαξιλάρι σας θα πρέπει να σας προσφέρει τη σωστή στήριξη. Θα πρέπει να κρατάει το κεφάλι σας και το λαιμό σε μια ευθεία και να μην δημιουργείται καμπύλη καθώς ξαπλώνετε σε αυτό. Στην περίπτωση που κοιμάστε πλάγια θα πρέπει να επιλέξετε ένα μαξιλάρι ψηλό σε αντίθεση με το αν κοιμάστε ανάσκελα που πρέπει το μαξιλάρι να είναι πιο σκληρό και πιο παχύ.

Επιλέξτε μαξιλάρια που έχουν μέσα πούπουλο ή αφρό μνήμης, καθώς αυτά προσαρμόζονται και αγκαλιάζουν καλύτερα τον αυχένα σας.

Όση ώρα εργάζεστε, τοποθετήστε στην καρέκλα σας μια σφήνα καθίσματος, που θα ανακουφίσει την πίεση της πλάτης αλλά θα σας βοηθήσει να κρατάτε τη σωστή στάση σώματος.

Τέλος, ακόμη και αν δεν ταξιδεύετε και απλά βλέπετε τηλεόραση, ένα μαξιλάρι ταξιδιού θα στηρίξει το κεφάλι σας και το λαιμό σας.

10.Οσφυαλγία; Καιρός να αλλάξετε στρώμα!

Μήπως υποφέρετε από πόνους χαμηλά στη μέση; Αν ναι, τότε ίσως είναι καιρός να αλλάξετε στρώμα σας και να αγοράσετε ένα καινούργιο. Εδώ μπορείτε να μάθετε ό,τι χρειάζεστε για το πώς θα βρείτε το καλύτερο στρώμα, προκειμένου να απαλλαχθείτε από τους πόνους της μέσης και το πρωί να ξυπνάτε χωρίς να έχετε ένα βάρος στην πλάτη ή τη μέση σας.

11.Γιατί να επιλέξετε ένα ανατομικό στρώμα;

Τα ανατομικά στρώματα έχουν σχεδιαστεί για να σας παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη γύρω από τις αρθρώσεις σας, την πλάτη σας αλλά και γενικά σε όλο σας το σώμα. Η υποστήριξη που θα σας προσφέρουν θα σας βοηθήσει, να ανακουφιστείτε από τους πόνους της μέσης, εξαιτίας του ότι η σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμίζεται με φυσικό τρόπο και έτσι κατανέμεται το συνολικό βάρος του σώματός σας ομοιόμορφα χωρίς να πιέζεται. Το γεγονός πως δεν κοιμάστε καλά και ξυπνάτε το πρωί με πόνους στη μέση, οφείλεται στο ότι το στρώμα σας δεν σας παρέχει πια τη στήριξη που χρειάζεται το σώμα σας. Ένα στρώμα που είναι πολύ μαλακό δεν στηρίζει καλά τη μέση σας, με αποτέλεσμα να  εμποδίζεται η φυσική ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης.

 

Μην ξεχνάτε πως ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την υγειά σας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ή την ώρα που ξαπλώνουμε, η σπονδυλική στήλη «ξεκουράζεται» από τη πίεση της μέρας και αναρρώνει. Γι’ αυτό το λόγο ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για την υγεία του νωτιαίου μυελού. Η ανεπαρκής υποστήριξη του στρώματός σας σημαίνει ότι ασκείται μεγαλύτερη πίεση στους μύες σας στην προσπάθεια να υποστηριχθεί το σώμα σας, γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν το πρωί με αυτούς τους γνωστούς πόνους της μέσης.

12.Τι πρέπει να προσέξετε όταν προβείτε στην αγορά ενός στρώματος;

Πριν αγοράσετε ένα νέο στρώμα θα πρέπει να το δοκιμάσετε. Αφιερώστε το λιγότερο πέντε λεπτά για να ξαπλώσετε πάνω σε όλα και να νιώσετε πώς αυτά υποστηρίζουν το σώμα σας.

 

Η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή. Εάν η σπονδυλική σας στήλη σχηματίζει καμπύλη, τότε ενδέχεται να μην είναι το ιδανικό για εσάς στρώμα καθώς μπορεί να ασκεί πίεση στην πλάτη σας.

 

Το στρώμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει την ιδανική σκληρότητα και να παρέχει διάφορα σημεία στήριξης

 

Το στρώμα πρέπει να είναι μεγάλο. Ο ύπνος σας θα είναι ποιοτικότερος εάν έχετε περισσότερο χώρο. Πρέπει να κοιμάστε σε αυτό άνετα και να μην αναγκάζεστε να κοιμάστε σε περίεργες στάσεις και να επιβαρύνετε τη μέση σας.

 

Ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσεως του κατασκευαστή προκειμένου να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση.

13.Τα Αφρώδες υλικά
 1. Τα αφρώδη υλικά του στρώματος σας προσαρμόζονται ελαφρώς για να αγκαλιάσουν το σώμα σας.

 

Μια υποχώρηση στην επιφάνεια του στρώματος σας, έως το 10% του ύψους του στρώματος, είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και δεν θεωρείται ελάττωμα.

 

 1. Στην αρχή τα προϊόντα μας έχουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καινούριου που θα εξαφανιστεί μετά από

μερικές μέρες.

 

 1. Όλα τα στρώματα/ανωστρώματα έχουν +- 2 cm απόκλιση από τις διαστάσεις τους, λόγω της φύσης των υλικών τους.

 

 1. Χρειάζεστε χρόνο για να συνηθίσετε το νέο σας στρώμα. Συνιστάται περίπου ένας (20) ημέρες προσαρμογής.
14.Εγγύηση προϊόντων

Στρώματα, ανωστρώματα.

Η Eco-strom (Ε.ΧΑΛΚΟΔΑΙΜΩΝ  Ι.Κ.Ε) σας ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ποιότητα των στρωμάτων της, ως προς τα υλικά τους αλλά και ως προς την καλή κατασκευή τους, από  δύο (2) έτη έως (10) έτη για τον πυρήνα και (2) έτη για τα υφάσματα, το καπιτονέ και τα υλικά γεμίσματος ανάλογα των κωδικό προϊόντος.
Η εγγύηση αυτή καλύπτει βλάβες του προϊόντος που οφείλονται σε ελαττωματική κατασκευή ή πιθανή αστοχία υλικού με την παρακάτω ανάλυση:

 1. Πλήρη εγγύηση επισκευής ή αντικατάστασης, από την μέρα αγοράς μέχρι το 2ο έτος με συμμετοχή του πελάτη στο 0%.

 2. Εγγύηση επισκευής ή αντικατάστασης από το 3ο έτος μέχρι το 5ο έτος με συμμετοχή του πελάτη στο 40%.

 3. Εγγύηση επισκευής ή αντικατάστασης από το 6ο έτος μέχρι το 10ο έτος με συμμετοχή του πελάτη στο 80%.

Αρχικά πρέπει να μας αποσταλεί στο e-mail: info@eco-mat.gr και στη συνέχεια :
1. Φωτογραφικό υλικό που να αποδεικνύει το πρόβλημα του στρώματος 2. Απόδειξη αγοράς
3. Φωτογραφία της βάσης του κρεβατιού.
Κατόπιν το τεχνικό τμήμα θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες και θα σας ενημερώσει για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Για να ισχύει η εγγύηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες σωστής χρήσης του στρώματος.

 • Τοποθετήστε απαραιτήτως το στρώμα πάνω σε βάση υπόστρωμα ή ανατομικό τελάρο ή σανίδια στήριξης βιδωμένα με έως 3 cm κενό.

 • Μην χρησιμοποιείτε το στρώμα ως «τραμπολίνο» διότι μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση στα ελατήρια, είναι κάτι που αναγνωρίζεται εύκολα.

 • Μην λυγίζετε το στρώμα σας κατά την μεταφορά του διότι προκαλούνται ανεπανόρθωτες ζημιές.

 • Διασφαλίζεται ότι το στρώμα παραμένει στεγνό και αερίζετε το τακτικά.

 • Γυρίζετε το στρώμα σας κάθε 2 μήνες. Αυτό εξασφαλίζει την απαραίτητη “ξεκούραση” των υλικών.

 

 • Χρησιμοποιείτε απαραιτήτως προστατευτικό κάλυμμα στρώματος. Ένα αρκετά λερωμένο στρώμα χάνει την εγγύηση του.